Stedin Vacature: Afstudeerstage duurzaam innoveren

Ben jij opzoek naar een afstudeerstage? Solliciteer dan voor de stage Duurzaam innoveren bij Stedin! Lees hieronder wat deze stage precies inhoudt of kijk op onze ‘vacancies‘ pagina voor de andere openstaande vacatures bij Stedin!

WERK WAAR JE TROTS OP KAN ZIJN
DIT GA JE DOEN

Stedin is volop in beweging en daarom zijn we op zoek naar een ambitieuze en kritische afstudeerstagiair die de afdeling Hoogspanning komt versterken.

Binnen de afdeling Hoogspanning is de keten Telecom verantwoordelijk voor de datacommunicatieverbindingen tussen de hoogspanningsstations en het Bedrijfsvoeringcentrum (BVC). In het BVC worden daardoor het elektriciteit- en gasnet in het verzorgingsgebied bewaakt. Het Stedin Telecom Netwerk (STN) gebruikt daarvoor een glasvezel- en koper infrastructuur. Het STN wordt op dit moment volledig vernieuwd naar een modern op glasvezel en IP MPLS gebaseerde infrastructuur. We verlaten oude koper communicatie infra. En dit willen we zo goed mogelijk doen. Dit vraagt om innovatie. En daarvoor hebben we jou nodig!

Jouw opdracht is om op zoek te gaan naar innovatieve routepaden voor de hernieuwbare inzet van het verlaten koper in de communicatie-infrastructuur. Je verdiept je in de geografie en de vermazing van de koperinfrastructuur van het STN. In telecommunicatie in Nederland is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar het hergebruik van op koper gebaseerde ondergrondse telecommunicatie infra. Jij brengt de verschillende onderzoeken bij elkaar (deskresearch), spreekt met onderzoekers (field research) en brengt de conclusies overzichtelijk in beeld. 

Het resultaat van jouw onderzoek bestaat uit verschillende innovatieve routepaden die kunnen leiden tot hernieuwbare inzet van verlaten koper communicatie-infrastructuur; of een uitgewerkte innovatieve technische oplossing.  Met jouw afstudeerstage maak jij het verschil! Hoe je dit gaat doen, bespreken we samen met jou. Kom jij ons team versterken?   

JOUW STERKE PUNTEN
WORDEN WE BLIJ VAN

Jij bent nieuwsgierig, sterk in samenwerken en sociaal vaardig. Verder heb jij een proactieve instelling, denk jij out of the box en vind je voor elk probleem een passende oplossing. Jij hebt een sterke interesse in techniek en krijgt energie van innoveren. Natuurlijk heb jij een aantoonbare interesse in duurzaamheid en circulaire economie.  
Wat jou verder misschien wel onze nieuwe afstudeerstagiair maakt: 

  • Je volgt een opleiding op hbo- of wo-niveau op het gebied van aardwetenschappen, bouwkunde of duurzaamheid.
  • Je bent op zoek naar een afstudeerstage vanaf juli 2020 voor 32 per week voor tenminste drie maanden. De startdatum is in overleg. Start in het najaar is ook mogelijk.
  • Je bent minimaal 32 uur per week beschikbaar.
  • Je hebt kennis en ervaring met werken met businessmodellen
  • Je hebt gevorderde Microsoft office vaardigheden.
  • Ervaring met Design Thinking is een pre. 

EEN GOED TEAM
DAAR HOOR JE BIJ

Meteen vanaf dag één maak je deel uit van de afdeling Hoogspanning. Naast elektra en gas heeft Stedin een telecomnetwerk. Dit netwerk verzorgt de datacommunicatie en verbindingen tussen de hoogspanningsstations. De afdeling Hoogspanning werkt in een matrixorganisatie. Telecom is een zelfstandige keten binnen Hoogspanning. Binnen Telecom werken we samen met de projectleiders in een leiderschapsteam. Wij houden ons actief bezig met de besturing van uiteenlopende projecten. Wij hebben hoge ambitie om continu te verbeteren. Informeel, gezellig en open; zo omschrijven wij ons team. En wie weet binnenkort wel jouw team.