Vacature Stagiair Duurzaamheid Kopergebruik

Zie hier de nieuwste vacature van Tennet die zeer geschikt is voor MSc Energy Science studenten:

Stagiair Duurzaamheid Kopergebruik

Lees hieronder meer over de vacature of klik op de link! 

Wat doe je als Stagiair Duurzaamheid Kopergebruik HBO/WO bij TenneT?

Bij TenneT wordt veel gebruik gemaakt van koper. De vraag naar koper stijgt, terwijl dit metaal schaars is én de winning van kopererts grote ecologische gevolgen heeft. Omdat veel netbeheerders hiervan gebruik maken moet er hiervoor een duurzame oplossing voor gevonden worden. Daarom is er een speciale coalitie opgericht. Deze werkgroep, De Groene Netten, bestaat uit Alliander, Enexis, Stedin, Gasunie, Rijkswaterstaat, KPN en TenneT. Zij werken samen aan het versnellen van de gedeelde duurzaamheidsambities, zoals versnellingsprojecten op het gebied van klimaat, circulariteit en biodiversiteit. Binnen circulariteit is koper een van de speerpunten en is er de ambitie om vanaf 2030 geen virgin koper meer toe te passen, maar te kijken naar de mogelijkheden van gerecycled koper.

Om deze mogelijkheden te kunnen bekijken, zoekt TenneT daarom een stagiair die zich gaat richten op (de duurzaamheid van het gerecyclede) kopergebruik. Voorbeelden van werkzaamheden waar je je mee bezig zal gaan houden zijn:

  • Inventariseren van de hoeveelheid koper in onze assets
  • Het voorbereiden van een marktconsultatie
  • Het organiseren van een marktdialoog in juni

Tijdens jouw (afstudeer)stage word je ingewerkt en begeleid door de CSR Manager en maak je onderdeel uit van een team met professionals. Omdat je met afstudeerders vanuit Alliander en ProRail zal samenwerken, betekent dit ook dat je minimaal één dag per week op een andere locatie werkzaam zal zijn.

Wat verwachten we van jou?

Ben je enthousiast geworden en beschik jij over genoemde competenties op HBO of WO niveau? Dan ontvangen we graag via de solliciteer-button je cv en motivatiebrief waarin je aangeeft waarom jij graag bij TenneT wilt stagelopen. Want wij staan open voor aanpakkers die initiatief nemen.

Samen met jou werken we de stageopdracht uit. De duur van de stage en het aantal uren per week passen we aan jouw opleidingseisen aan.

Wat kun je verwachten?

TenneT biedt je een inspirerende, professionele werkomgeving waarin je dagelijks werkt aan een van dé maatschappelijke uitdagingen van deze tijd: de energietransitie. Er zijn allerlei mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, maar we hebben ook oog voor je balans werk/privé. Verder kun je bij TenneT rekenen op een passende stagevergoeding.

Bij indiensttreding wordt standaard een Pre Employment Screening (PES) uitgevoerd.

Standplaats voor deze functie is Arnhem.

Waar kom je te werken?

Met ruim 23.000 kilometer aan hoogspanningsverbindingen op land en in zee en zo’n 4.000 medewerkers behoort TenneT tot de grootste elektriciteitstransporteurs van Europa. Onze allerhoogste prioriteit is een veilige en ononderbroken elektriciteitsvoorziening voor onze 41 miljoen eindgebruikers in Nederland en Duitsland. Met stip op twee staat het mogelijk maken van de energietransitie en de verdere integratie van de Noordwest-Europese energiemarkt. TenneT staat bekend om de innovatieve projecten waarmee we onze missie in de praktijk brengen: taking power further. TenneT is gecertificeerd Top Employer, wat inhoudt dat we ons aantoonbaar inzetten om de beste werkomgeving voor onze medewerkers te creëren.

Close Menu