Skip to content

Energy Scale-Up Internship/Starters Function

  • by

Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team dat voorop loopt in de energietransitie, netcongestie problematiek en energiehubs? Vind je het leuk om deel te nemen aan en bij te dragen aan vergaderingen, zodat je de belangrijkste spelers in het veld leert kennen? Bij Energy Scale-Up word je verwelkomd in een warm team waarin je de mogelijkheid krijgt om jezelf inhoudelijk te ontwikkelen, een netwerk op te bouwen en een vliegende start aan je carrière te geven. Op dit moment zijn we op zoek naar een beginnend medewerker of stagiaire die inhoudelijk kan meewerken, onderzoek kan uitvoeren en kan bijdragen aan de organisatie van Energy Scale-Up.

Energy Scale-Up in het kort

Energy Scale-Up is het programma van de Sustainable Scale-Up Foundation dat zich richt op de energietransitie. In een groot deel van Nederland is het elektriciteitsnet vol (netcongestie). Dit komt omdat de vraag naar en het aanbod van elektriciteit sneller groeit dan de uitbreiding van het elektriciteitsnet. Het kabinet neemt maatregelen om het net sneller uit te breiden. Onder andere zodat huishoudens en bedrijven ook de komende jaren verder kunnen verduurzamen.

In grote delen van het land is het net zo vol dat er de komende jaren geen nieuwe bedrijven aangesloten kunnen worden. Bedrijven stappen over van fossiele brandstof op (groene) stroom. En huishoudens installeren bijvoorbeeld zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto’s. Vooral grote bedrijven die veel stroom gebruiken, hebben daar last van. Bedrijven die een nieuwe of zwaardere aansluiting willen, komen hierdoor op een wachtlijst. Om te garanderen dat er in de komende jaren voldoende ruimte op het elektriciteitsnet blijft, zijn maatregelen zoals energie hubs op bedrijventerreinen noodzakelijk. In een energie hub werken bedrijven samen om in hun energie behoefte te voldoen en binnen de grenzen van het net te blijven. Ze stemmen bijvoorbeeld het gebruik van energie op elkaar af, wekken elektriciteit op, of zorgen voor opslag. Hierdoor ontlasten energiehubs het net. Binnen Energy Scale-Up werken we met name aan het versnellen van de komst van energie hubs. Dit doen we door kennis en ervaring van bedrijven en bedrijventerreinen door te geven aan netbeheerders, beleidsmakers en andere ketenpartijen die kunnen zorgen dat energie hubs werkelijkheid worden. Dit doen we bijvoorbeeld door kennis te bundelen en beschikbaar te maken, of overleggen en bijeenkomsten te organiseren. Ook helpen we innovatieve bedrijven met slimme oplossingen vooruit.

Werkzaamheden

We zoeken een stagiair(e) / beginnend medewerker die samen met het team van de Sustainable Scale-Up Foundation en projectpartners de organisatie, communicatie en disseminatie van projecten rondom de energietransitie gaat vormgeven en uitvoeren. In onderling overleg is het mogelijk te kijken of de werkzaamheden passend voor jou kunnen worden gemaakt zodat het aansluit bij wat je aanspreekt.

We zoeken iemand die organisatorisch sterk is, de Nederlandse taal beheerst en affiniteit en interesse heeft met de problematiek rondom de energietransitie. De werkzaamheden en onderwerpen waarbij je betrokken zult zijn, omvatten onder andere:

  • De opbouw van kennis over innovatieve oplossingen en het verwerken in toepasbare content
  • Research en inventarisatie van relevante ontwikkelingen in de energiesector 
  • Content creatie voor websites, blogs en social media posts
  • Bijdragen aan rapportages, verslaglegging en notities
  • Organisatie van bijeenkomsten en het uitwerken actiepunten
  • Het in kaart brengen en bijhouden van stakeholders
  • Ondersteunende werkzaamheden van management team

Praktische informatie
Je zou direct met de werkzaamheden kunnen starten. Je werkt deels vanuit huis en minimaal één dag per week op de office day op verschillende locaties in de regio Den Haag, Amsterdam en Utrecht. Aantal dagen per week/ uren per dag in goed onderling zijn in overleg vast te stellen. Uiteraard bieden we een passend salaris of stagevergoeding.

Geïnteresseerd of vragen? 

Neem dan contact op met Maya van der Steenhoven ( maya@ideasfrom.eu ) of Meier Boersma (meier@ideasfrom.eu