Skip to content

Junior Consultant – Siemens Smart Infrastructure

  • by

Siemens is een wereldwijd opererend conglomeraat in elektronica en elektrotechniek dat actief is in diverse sectoren en een hoofdrol speelt in de energietransitie. In Nederland levert Siemens geïntegreerde oplossingen voor o.a. brandveiligheid, gebouwautomatisering, energiebeheer, security en intelligente gebouwen onder de naam Smart Infrastructure.

In opdracht van deze business unit zijn we op zoek naar een talentvolle junior consultant. Een techneut die luistert en meedenkt. Zich verdiept in de business van de klant, in energiecontracten verbruikspatronen en specificaties van de aanwezige infrastructuur. Energie-scenario’s simuleert en zoekt naar energiebesparingsmogelijkheden en slimme oplossingen voor flexibel energieverbruik.

Ben je gedreven en wil jij het verschil maken? Wil jij een bijdrage leveren aan de energietransitie door energiesystemen en processen in gebouwen efficiënter en duurzamer in te richten? Wil je jezelf ontwikkelen en herken jij jezelf in onderstaande punten? Meld je dan aan!

  • Je hebt je relevante technische Masterdiploma.
  • Je wilt je verdiepen in Europese en Nederlandse energiemarkten en concepten als day-ahead en intra-day, discrete en continue markten, pay-as-bid en pay-as-cleared, onbalanskosten.
  • Je heb kennis van energiesysteemmodellering en simulatie.
  • Je hebt inhoudelijke kennis van multi-model energiesystemen en energieconversies.
  • Je hebt affiniteit met automatisering.
  • Je bent nieuwgierig, resultaatgericht en creatief.
  • Je bent klant- en service gericht.
  • Je bent vloeiend in het Nederlands en Engels, zowel in spraak als tekst.

NATIONAAL ENERGIETRAINEESHIP

Deze functie is onderdeel van het opleidingsprogramma van het Nationaal Energietraineeship. Daarnaast krijg je trainingen en coaching gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling, volg je gastcolleges van top-experts uit het werkveld en ga je op excursie naar aansprekende projecten binnen de energietransitie. Tevens leer je integraal samen te werken met andere trainees aan uitdagende energieprojecten bij minimaal vier verschillende organisaties. Je wordt tijdens deze 2 jaar intensief begeleid door een van onze Talentmanagers.
Dit Energietraineeship geeft een boost aan de start van jouw carrière. Na het doorlopen van dit tweejarige traject, ben je een zelfsturende professional die, door persoonlijk leiderschap, inzicht in belangen, samenwerking en werkwijzen een unieke functie kan vervullen binnen het werkveld van de energietransitie. Je maakt deel uit van een netwerk, een hechte groep van professionals, die klaar is voor deze integrale aanpak.


Enthousiast geworden? Dan nodigen wij je hierbij uit om te reageren door een cv (incl pasfoto) en jouw motivatie te sturen via deze link. We nemen dan snel contact met je op.