Skip to content

Project Manager bij GroenLeven

  • by

Over de functie

Lees meer op de vacature site van GroenLeven.

Trots belt een van de keyaccountmanagers jou op. “Ik had je toch verteld van mijn bezoek aan die klant in Zwolle vorige week? Nou, die belde zojuist dat hij groenlicht heeft gekregen om het in gang te zetten!” Dit is niet zomaar een lead, dit is een groot project waarin het parkeerterrein, een naastgelegen stuk grond een groot dak samenkomen. Snel deel je het goede nieuws met de rest van het team. Iedereen raakt ervan in jubelstemming, maar jij gaat ook meteen in de regelmodus. Al tijdens jouw studietijd ontdekte jij jouw projectmanagement skills. Je plant een afspraak met de keyaccountmanager, de technisch projectleider en de engineer, zodat jullie samen de doelstellingen, scope en planning kunnen bepalen. Een goed begin is immers het halve werk. Jouw hart gaat nu sneller kloppen, omdat we als GroenLeven samen met de klant hiermee weer een stukje dichterbij een wereld met schone energie komen. 

Wij zoeken iemand die een baan wil met maatschappelijke impact, en die graag kartrekker is. Kan jij onze projecten, van lead tot uitvoerbaar project, in goede banen leiden? Lees dan snel verder!

Werken aan een schonere en betere wereld, dat voelt goed. 
Wij zijn GroenLeven. De afgelopen jaren zijn wij uitgegroeid tot marktleider in zonne-energie en, na majors Shell, RWE, Eneco en Vattenfall, de grootste investeerder in de Nederlandse energietransitie. Naast zonne-energie ontwikkelt GroenLeven windenergie, groene waterstof en opslag. 
We hebben in Nederland meer dan 2 miljoen zonnepanelen voor bedrijven geïnstalleerd in grootschalige en zeer innovatieve projecten. Denk hierbij aan zonne-energie op daken, als carports, boven fruit, op de grond in combinatie met natuurontwikkeling en drijvend op water. Zo drijven er op dit moment meer dan een half miljoen zonnepanelen van GroenLeven op de Nederlandse binnenwateren, voornamelijk zandwinplassen. Daarmee is Nederland koploper in Europa – en de rest van de wereld buiten China – als het op drijvende zonne-energie aankomt. Met dit enorme trackrecord, de breedte aan innovatieve energieoplossingen, het hoge kwaliteitsniveau en onze gepassioneerde en kundige mensen, is GroenLeven de ideale partner voor de energietransitie van bedrijven én onze samenleving. En geloof ons: elke dag werken aan een schonere en betere wereld, dat voelt goed. 

Hoe ziet je werkdag eruit? 
Het is dinsdagochtend. Je stapt de deur binnen van ons duurzame kantoor, pakt een kop koffie terwijl je bijpraat met collega’s. Je hebt zin in vandaag. Vandaag informeer je het projectteam en andere stakeholders over de status van dat enorme project. Je hebt er samen met het projectteam afgelopen weken hard aan gewerkt. Gelukkig heb je vorige week nog even geschakeld met Inkoop. Jullie spraken over de panelen die je had opgenomen; deze zijn tegen de tijd dat het project wordt gerealiseerd nog steeds verkrijgbaar. Snel neem je dit op in je presentatie. Anna, jouw manager, stelt je een kritische juridische vraag tijdens de presentatie. Gelukkig ben je juridisch goed onderlegd en kun je haarfijn uiteggen welke plicht er in dit geval bij ons ligt. “Wauw!” hoor je Anna zeggen, “je bent echt goed bezig. Daadkrachtig en oplossingsgericht. Ik laat dit project met een gerust hart aan jou over.” Je glundert van oor tot oor. Je had al een goed gevoel bij dit project, maar dit geeft je alleen nog maar meer energie. 
Die middag heb je nog een afspraak met een collega van Finance, een berekening is je niet helemaal duidelijk. Gelukkig zijn de lijntjes kort bij jullie, want jij vindt het belangrijk dat je begrijpt waar je over praat. 

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij samen met het projectteam dit project met grote impact hebt gerealiseerd. Dat is mooi, want hieronder wordt het dan nog interessanter voor je.  

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?
Als projectmanager ben jij een hele belangrijke schakel binnen de commercie van onze projectorganisatie. Jij coördineert en bewaakt de voortgang van projecten en draagt zorg voor een zo goed en efficiënt mogelijk proces – van lead tot overeenkomst. Het kunnen technisch en organisatorisch complexe projecten zijn, maar jij beschouwt die als een uitdaging. Onze klanten zijn bijvoorbeeld eindgebruikers in de maakindustrie, maar ook grote hotelketens, campings, vastgoedpartijen en distributeurs. Veelal corporate en grote organisaties met hoge eisen. Je denkt in kansen, maar wel met de nodige realiteitszin. Met je analytische blik weet jij keuzes helder te onderbouwen. 

Waar streef je naar?
Voor jou is je klant het belangrijkst. Je denkt graag mee in hoe we ons in de grootzakelijke markt kunnen blijven onderscheiden, waarbij je veiligheid, prijs en kwaliteit niet uit het oog verliest. Je doet net een stapje extra om de verwachtingen van je klant te overtreffen, want je beseft je maar al te goed dat een tevreden klant voor twee telt. Hierdoor ga jij, na je werkdag, met een goed gevoel naar huis.