Skip to content

Projectontwikkelaar bij GroenLeven

 • by

Projectontwikkelaar- Business Development Manager Zon/Gebiedsontwikkeling

Read the whole vacancy and apply on the GroenLeven vacancy site!

Functieomschrijving

De wereld om je heen verandert snel. Je ziet een ongekende technologische vooruitgang, kennis deel je makkelijker dan ooit en maatschappelijke uitdagingen worden aangegaan met slimme innovaties. Tegelijk merk je iedere dag de gevolgen van de klimaatverandering en ziet in dat we grote stappen moeten zetten om ook de aarde de evolutie te geven die zij verdient.


Vanwege uitbreiding zijn wij in ons team op zoek naar een vindingrijke en kwaliteit gedreven projectontwikkelaar Zon/Gebiedsontwikkeling. Heb jij ervaring/affiniteit met de energie sector en/of business development? Klopt jouw hart voor een duurzamere toekomst, maar ben jij ook van mening dat de zonneparken wel wat creatiever ontwikkeld mogen worden? Zie jij de koppelkansen met natte- of extensievere teeltvormen, nieuwe natuur of waterberging? Maar bovenal: ben je op zoek naar een functie om écht duurzame projecten te ontwikkelen, waar je de aankomende decennia met trots op terug kunt kijken? Dan zijn we op zoek naar jou!

Aantal uren per week

32-36-40u


Waar ga je werken?
Op ons hoofdkantoor in Leeuwarden/Utrecht of werklocatie en minimaal 2 dagen per week op kantoor in Leeuwarden is aan het begin wenselijk en hybride werken is mogelijk.

Wat ga je doen?

Als projectontwikkelaar zonne-energie ben je verantwoordelijk voor de gehele ontwikkeling van meerdere grondgebonden zonne-energieprojecten. Zodra een grondeigenaar een contract heeft getekend begint het ontwikkeltraject. Het doel is daarbij het verkrijgen van een omgevingsvergunning, het aanvragen van subsidie en het regelen van de financiering om de zonneweide te kunnen gaan bouwen. Als spin in het web onderhoud je contacten met grondeigenaren, vaak agrariërs, landschapsarchitecten, gemeentes, energie-coöperaties, omwonenden, netbeheerders, installateurs, milieu organisaties en andere stakeholders. In samenwerking met alle stakeholders zorg je voor het uitvoeren van allerlei (technische) onderzoeken, participatie vanuit de omgeving en goede landschappelijke inpassing om uiteindelijk het vergunningstraject succesvol af te ronden. Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning, de subsidie en de financiering kan de bouw van onze zonneparken op land en water beginnen en begeleid je het project tot de realisatiefase in afstemming met projectmanagement.

Functievereisten

Wat vragen wij?*

 • Een bedrijfskundige, bestuurskundige, planologische of technische opleiding op wo/hbo werk -en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
 • Ervaring in het ontwikkelen van (energie)projecten met meerdere stakeholders is een pre;
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, draagvlak kunnen creëren, mensen mee kunnen krijgen en overtuigingskracht.
 • Inhoudelijke kennis over of affiniteit met duurzame energie en/of het ruimtelijk domein.
 • Je krijgt er energie van om projecten te ontwikkelen van idee tot realisatie, hebt oog voor detail, kan buiten de gebaande paden denken en vindt het niet erg om jouw ideeën op papier te zetten.

Wie ben jij?

Je bent een verbindende teamspeler, proactief en je werkt gezamenlijk toe naar het projectresultaat en hebt daarbij oog voor kwaliteit en (leef-)omgeving en weet daarbij je stakeholders mee te nemen, draagvlak creëren en mensen te overtuigen. Daarnaast beschik je over goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse taal en je bent in staat om een ontwikkeltraject volledig en doeltreffend te doorlopen, waarbij je de ontwikkel projecten centraal laat staan. Je bent flexibel, pragmatisch en ondernemend.  Hierbij zoek je waar nodig samenwerking met collega’s, binnen en buiten jouw afdeling. Je bent in staat om zelfstandig te werken, staat met beide benen op de grond en houdt van aanpakken.


Wat hebben wij te bieden?

 • Een bruto jaarsalaris van minimaal € 46.008 o.b.v. fulltime dienstverband en incl. 8% vakantiegeld.
 • De bandbreedte van het salaris is afhankelijk van je achtergrond en de kennis en kunde die jij meebrengt en in vergelijk met collega’s die dezelfde functie uitvoeren.
 • Een contract voor bepaalde tijd en met intentie hierna onbepaald.
 • 28 vakantiedagen o.b.v. fulltime dienstverband.
 • Een goed premievrij pensioen (eigen bijdrage 0%).
 • Een gloednieuw kantoor in Leeuwarden en hybride werken is mogelijk; We bieden je de mogelijkheid om gedeeltelijk vanuit huis te werken.
 • Om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je een vergoeding van maximaal €1.250,-.
 • Een duurzame (elektrische) leaseauto , laptop en mobiele telefoon.
 • Een vergoeding van je sportabonnement tot € 25,00 p/m bij een sportlocatie die is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland.
 • Veel vrijheid in de wijze waarop je invulling geeft aan jouw functie in samenwerking met overige afdelingen.
 • Doorgroei-/opleidingsmogelijkheden in onze snelgroeiende, jonge en ambitieuze organisatie.
 • En bovenal fijne en enthousiaste en gedreven collega’s met een passie voor duurzame energie en maatschappelijk belang.

Over GroenLeven
Wij maken ons oprecht zorgen over klimaatverandering. Daarom werken wij elke dag gepassioneerd aan onze missie: de wereld voorzien van schone energie. Dit doen we niet alleen. Samen met overheden, netbeheerders, bedrijven, het onderwijs en innovatieve ondernemers creëren we zonne-energiebronnen op daken, kassen, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en water. ‘Dubbelfunctie’ noemen we dat. Zo geven deze plekken duurzame energie terug aan de wereld en nemen wij onze verantwoordelijkheid voor de komende generaties.


Wil jij het verschil maken in de energietransitie? Solliciteer dan direct!
Dan ontvangen wij graag je motivatie brief en Cv en ontvang je binnen 7 dagen van ons een reactie en indien je sollicitatie passend gaan wij graag met je in gesprek.

*Uit onderzoek is gebleken dat mannen al reageren op een functie wanneer zij voor 60% voldoen aan de wensen van de toekomstig werkgever. Terwijl vrouwen pas reageren wanneer zij zelf vinden een 100% match te zijn. Zonde! Mocht je nu niet aan alle wensen voldoen en wel interesse hebben, laat het ons weten. We komen graag met je in contact!