Skip to content

Traineeship Toekomstmaker bij Stedin

 • by

Wat je bij Stedin gaat doen als Toekomstmaker?
Tijdens het tweejarige traineeship ontdek jij wat er allemaal komt kijken bij de energietransitie en welke rol Stedin hierin speelt. Je krijgt een contract voor 2,5 jaar zodat je na het traineeship voldoende ruimte hebt om te kijken naar welke functie je door wil groeien binnen Stedin.

Hoe het traineeship er uitziet en wat daar bij komt kijken, hebben we hier voor je uiteen gezet: https://www.stedin.net/werken-bij/werkgebied-toekomstmakers.

Jouw sterke punten
Worden we blij van

 • Waarom je voor het Toekomstmaker Traineeship moet kiezen? De Toekomstmakers trainees staan hoog aangeschreven binnen Stedin. Daardoor geeft het traineeship ontzettend veel kansen: intensieve persoonlijke ontwikkeling, veel verschillende opdrachten waardoor je het hele bedrijf leert kennen, de deur die bij iedereen openstaat en de sterke band die je met je lichting ontwikkelt. Als jij denkt dat er nog veel te leren valt na je studie en je een passie hebt voor de energietransitie zou ik zeggen: solliciteer. Kansen als deze zijn schaars, dus ga ervoor!
 • En waarom misschien niet? Als je je graag vast wilt bijten in 1 onderwerp, is dit niet de juiste keuze. Je begint elke 6 maanden weer met een nieuw onderwerp. Het is wel heel erg leuk als je uitgedaagd wilt worden, je wordt enorm vrij gelaten in de keuzes die je kan maken en je krijgt de kans om veel te ontdekken.


Dit denken wij in ieder geval dat je nodig hebt om het traineeship een succes te maken
Als Toekomstmaker ga jij aan de slag met de grote uitdagingen van de energietransitie en laat je je stem horen. Je hebt of ontwikkelt een eigen visie op de rol van verschillende partijen en bedenkt praktische oplossingen voor uitdagingen die we tegenkomen.

 • Je hebt net een wo-masterdiploma op zak (of behaalt deze binnenkort).
 • Als je in 2024 of uiterlijk start 2025 afstudeert kan je meedoen aan deze ronde. Met elke WO-achtergrond en passie om in de energietransitie jouw stempel te drukken, maak jij serieuze kans om de volgende Toekomstmaker te worden.
 • Je hebt maximaal 1 jaar werkervaring. 
 • Je bent bevlogen en vasthoudend om het verschil te maken in de energietransitie. Bouwen aan duurzame innovaties en beter netbeheer, dat is wat jij wil! 

Voldoe je (nog) niet aan alle functie eisen, maar denk je dat jij de juiste kandidaat bent? Dan zijn we benieuwd naar je en nodigen we je graag uit te solliciteren!

Een goed team
Daar hoor je bij

Je start samen met andere Toekomstmakers aan het traineeship. Met hen bouw je snel een hechte band op en doe je veel activiteiten samen zowel binnen als buiten Stedin. Er worden veel activiteiten georganiseerd door bijvoorbeeld Jong Stedin, de jongerenvereniging van Stedin. Denk aan sociale bijeenkomsten en borrels, maar ook inhoudelijke workshops en sportactiviteiten. Kortom, genoeg mogelijkheden om snel te integreren en je thuis te voelen!

Mooie arbeidsvoorwaarden
Die wil je hebben

Dat je van ons je eigen telefoon (of een Bring Your Own Device vergoeding) en laptop krijgt, vinden we nogal vanzelfsprekend. Wat mag je nog meer van Stedin als werkgever verwachten?

Alle financiële arbeidsvoorwaarden op een rij, weet je meteen waar je aan toe bent:

 • Goede arbeidsvoorwaarden horen erbij. Zo krijg je een bruto maandsalaris van €3700,83 gebaseerd op 40 uur per week, 24,5 vakantiedagen en bouw je prima pensioen op bij het ABP.
 • Bovenop je salaris ontvang je een persoonlijk budget van 24% (inclusief 8% vakantiegeld). Jij kiest wat je met het budget doet. Elke maand extra salaris? Of meer verlofdagen? In 
  onze nieuwe Rekentool krijg je alvast een voorproefje van hoe jouw persoonlijk budget eruit zou kunnen zien en hoe je het zou kunnen besteden.
 • Je leert de organisatie en de energietransitie over de hele breedte kennen. Je wordt intensief begeleid door professionals binnen én buiten Stedin. Jouw coach en onze partner op het gebied van talentontwikkeling (Ormit) helpt jou om jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling te versnellen, zodat jij je ontwikkelt tot een zelfbewuste young professional.
 • Samen met ons maak je werk van een leefwereld vol nieuwe energie. Na het tweejarige programma kun je doorgroeien naar een passende functie binnen Stedin. Welke functie dit uiteindelijk wordt, is aan jou.

Daar komt dit nog bovenop:

 • Werken bij Stedin betekent werken bij een Worldclass Workplace. Een van de trotspunten van onze (en jouw toekomstige) collega’s? Werksfeer.
 • Gezonde energie, die heb je nodig. Daarom krijg je van ons ook een Duurzaam Inzetbaarheid budget van €500 bruto per jaar (bijvoorbeeld voor je sportabonnement of je nieuwe voetbalshirt). En claim jij alvast een plek in het volgende Stedin Voetbaltoernooi?
 • Volgens ons Stedin@Work concept zorgen we dat jij met energie kunt werken. Of dat nu thuis is of op kantoor met collega’s en andere Toekomstmakers. Wij zorgen voor jouw thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en reizen naar kantoor doe je met je OV vrij-abonnement waarmee je ook buiten werk onbeperkt kan reizen!
 • Jong Stedin, de jongerenvereniging van Stedin, die veel leuke activiteiten organiseert.
 • Bij Stedin is iedereen welkom. Daarom is er ook ruimte voor persoonlijke wensen zoals een gebedsruimte of het verschuiven van werktijdens tijdens de ramadan.

Zin in dit traineeship waar je voorop loopt in de energietransitie? Genoeg te doen bij Stedin! Doe je mee? Solliciteer via deze link. We kijken ernaar uit je te ontmoeten! 

Meer weten? Neem contact op met Isabelle Bal – van Duijn, campus recruiter, via 06 119 21 919 of isabelle.bal-vanduijn@stedin.net (woensdag is mijn parttime dag). Of meld je aan voor een “Meet the trainees” event.

De deadline voor het insturen van je motivatie en CV is donderdag 30 mei 2024 voor 09.00 uur.