Skip to content

Ventolines Internship: Floating Offshore Wind

  • by

Titel: Offshore Wind Site Layouts – LCoE and High potential mapping

Opzet: bedrijfsstage, combinatie met onderzoek alleen na overleg

Duur: ca. 6 mnd.

Omschrijving:

Een kavel van een offshore windproject is een onbeschreven blad met randvoorwaarden. Wat is de meest optimale opstelling voor de windturbines? Een multivariabel probleem waar bij Ventolines aan gewerkt wordt voor verschillende projecten.

Ventolines gebruikt voor internationale offshore projecten een set python scripts en GIS-methodes voor het creëren van opstellingen voor klanten en uitzoeken van de invloeden van verschillende variabelen. Projectsucces wordt gedefinieerd door de kosten in relatie tot de opbrengst.
Het huidige model werkt door het zoeken naar optimaliseren voor opbrengst, maar kan sterk worden verbeterd door het inbrengen van gebiedsafhankelijke kosteninformatie en opbrengstpotentieel.

Jouw opdracht bestaat uit twee delen:

  1. Het je eigen maken van het Ventolines layout optimalisatie model door het uitvoeren van enkele verbeteringen, op aangeven van het Offshore team en naar eigen inzicht
  2. Het analyseren en implementeren van gebiedsafhankelijke kosteninformatie en definiëren van opbrengstpotentie in deze gebieden.

Profiel: Master-niveau, Sterke numerieke achtergrond, ervaring matlab/python, interesse offshore wind, interesse combinatie techniek en economisch resultaat windpark
Bijv. (technische) natuurkunde, EWEM, L&R, technische bedrijfskunde

Begeleiding met relevante software (GIS, python, WindPRO) bieden de collega’s van Ventolines

Bij Ventolines is een stage- en reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Almere standaard. Werktijden zijn op basis van fulltime, variatie op kantoor en thuiswerken is mogelijk in overleg.

Voor aanmelding of vragen mail: jobs@ventolines.nl met guusmulder@ventolines.nl in de CC.