Skip to content

Ventolines: Offshore Floating Foundations

  • by

Titel: Offshore Wind – Floating foundations analysis
Opzet: bedrijfsstage, combinatie met onderzoek alleen na overleg
Duur: ca. 6 mnd.
Omschrijving:

De markt voor drijvende offshore windparken is in volle ontwikkeling en voor Ventolines staan er enkele projecten aan de voordeur. In het woud van concept-ideeën, pilotprojecten en grootse plannen is het van groot belang overzicht te creëren van de staat van deze markt en de belangrijkste technische aspecten en risico’s.

Gezien de breedte van het onderwerp, en de nog onderontwikkelde staat van de sector, zijn er verschillende invalshoeken mogelijk voor een interessant onderzoek. In overleg met jou spreken we graag over wat jouw kennisachtergrond en interesses voor mogelijkheden bieden.

Jouw opdracht bestaat uit twee delen:

  • Onderzoek (literatuur, interviews, conferentie)
  • Een technische analyse in overleg met jouw technische achtergrond. Bijvoorbeeld: o Modellogistiektijdensdeinstallatievaneenfloatingproject o Modeleffectweersomstandighedenopdynamischelifts
    o Techniekanalyseverankering
    o Techniekanalysedynamischebelastingkabels Profiel: Master niveau, interesse offshore wind, Technische kennisachtergrond in relatie tot speerpunt van de stage Begeleiding met relevante software (GIS, python, WindPRO) bieden de collega’s van Ventolines Bij Ventolines is een stage- en reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Almere standaard. Werktijden zijn op basis van fulltime, variatie op kantoor en thuiswerken is mogelijk in overleg.

Voor aanmelding of vragen mail: jobs@ventolines.nl met guusmulder@ventolines.nl in de CC.