Check our website, newsletter, or social media for vacancies via NRG!

Current Vacancies (03.09)

TenneT: Advisor Business Development

Are you the motivated, ambitious and communicative person ready for a new challenge in an international, dynamic environment? To strengthen the Business Development Team (which is inis active in the field of corporate finance, mergers and acquisitions (M&A), business consulting, feasibility studies and development of knowledge/portfolio in the field of new technologies and innovations), we are currently looking for a pro-active Advisor Business Development. In this role, you engage in feasibility studies/governance modeling for offshore (interconnection) projects, acquisition processes and preparation and evaluation of (innovative) projects. Your work is varied in profile dependent on need and residence location, but shall take place both in the Netherlands and in Germany. 

Meer informatie

Check our website, newsletter, or social media for vacancies via NRG!

Current Vacancies (01.09)

Stedin: PROJECTCOÖRDINATOR KLANTGERICHT AANSLUITEN

Door de energietransitie komt er meer werk op ons af dan ooit. Er rijden straks veel meer elektrische auto’s. Huizen en wijken gaan van het gas af. En we leveren massaal zelf opgewekte energie terug. Vragen van onze klanten worden daardoor steeds complexer en in het net zijn grote aanpassingen nodig. Genoeg te doen dus voor projectcoördinatoren.

Als projectcoördinator ben je actief voor de Productgroep Klantgedreven Aansluitingen. De focus van deze afdeling ligt op het klantgericht afhandelen van aanvragen, waarmee wij de energietransitie voor onze klanten mogelijk maken. Doel is om het klantgemak te verhogen door de doorlooptijd en de klantprocessen beter aan te laten sluiten bij de verwachting van de klant. We zijn georganiseerd in multidisciplinaire productteams bestaande uit verkoopadviseurs, technische intakers, engineers, werkvoorbereiders, projectcoördinatoren en projectleiders. Dit team werkt met elkaar aan het realiseren van de klantaanvraag.

Als projectcoördinator voer jij regie over de processen binnen het projectteam. Je coördineert de stroom aan opdrachten, monitort op voortgang, stuurt strak op doorlooptijd, klanttevredenheid en de kostprijs van het product. In deze rol ben jij de verbindende factor met ketenpartners en andere belanghebbenden, zodat alles perfect verloopt. Wat de uitdaging ook is, bij jou is alles in goede organisatorische handen.

Meer informatie

Stedin: PROJECTCOÖRDINATOR GAS

Door de energietransitie komt er meer werk op ons af dan ooit. Er rijden straks veel meer elektrische auto’s. Huizen en wijken gaan van het gas af. En we leveren massaal zelf opgewekte energie terug. Vragen van onze klanten worden daardoor steeds complexer en in het net zijn grote aanpassingen nodig. Genoeg te doen dus voor projectcoördinatoren.

Als projectcoördinator ben je actief in de productgroep netgedreven projecten (gas). De focus van het Gas-team ligt de komende jaren voornamelijk op de sanering van extra gasleidingen met uitdagende targets. Na de kick-off regel je het materiaal, controleer je het meerwerk en de PV-staten. Ook check je de revisies en sluit je het project af. Je hebt dus veel overleg met de ketenpartner en andere belanghebbenden, zodat alles perfect verloopt. Wat de uitdaging ook is, bij jou is alles in goede organisatorische handen.

Meer informatie

Stedin: SUPPORT ANALIST BSS

Stedin zoekt een support analist BSS. Je komt te werken bij de afdeling Business Support Services (BSS) binnen het team van Service Excellence. BSS is een groeiende en dynamische afdeling die de business van Stedin ontzorgt. De business kan zich zo volledig focussen op de kerntaken. Door ondersteunende activiteiten slim te bundelen ontstaat enorm potentieel voor kwaliteitsverbetering en synergiën. De afdeling is gericht op het continu verbeteren en digitaliseren van processen en biedt veel ruimte voor de ontwikkeling van medewerkers.

Als support analist ben je het eerste aanspreekpunt voor de afdeling bij wijzigingen en incidenten op de systemen waar BSS eigenaar van is. Je bewaakt de functionaliteit en we verwachten dat je proactief bent in het uitvoeren van verbeteringen. Je pakt regie op operationele issues en implementaties, je analyseert en registreert problemen en helpt de gebruikers van de systemen in het vinden van de juiste oplossing. Daarnaast deel je kennis met diverse stakeholders binnen en buiten de afdeling. Je bent de verbindende schakel tussen IT, externe leveranciers en (eind)gebruiker. De afdeling vormt een drukke, soms hectische werkomgeving die vraagt om veel eigen initiatief en inzicht. We schakelen snel met elkaar in een informele, collegiale sfeer. Alles om onze klant zo goed mogelijk te bedienen! Kortom, genoeg te doen!

Meer informatie

Stedin: COORDINATOR CONGESTIEONDERZOEK

Stedin zoekt een coördinator congestieonderzoek. Het complexe netwerk wat essentieel is voor de energievoorziening van onze ruim 2 miljoen klanten moet betrouwbaar zijn en blijven. Dat doen we door het netwerk uit te breiden en maximaal te benutten. Door toepassing van congestiemanagement verhogen we tijdelijk de beschikbare transportcapaciteit. Dit doen we door gecontracteerd en afgeroepen congestieregelvermogen in te zetten voor uren dat de transportcapaciteit wordt overschreden. Lever een bijdrage aan de energietransitie door klanten maximaal van het netwerk te laten gebruiken! 

Als coördinator congestieonderzoek verzorg je congestieonderzoeken. Van de vooraankondiging van congestie bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM) tot het toepassen van congestiemanagement. De wijze waarop we het onderzoek moeten doen, is vastgelegd in de wet. Je stelt congestierapporten op met input van collega’s van de afdelingen Assetmanagement en Klant. Je begeleidt het proces van A-Z. Je levert een proactieve bijdrage aan de ontwikkeling van congestie instrumenten en code/wet wijzigingen. Samen zorg je voor procesoptimalisatie gericht op dienstverlening richting klanten. Kortom, genoeg te doen! 

Meer informatie

Stedin: DATA EXPERT NETREKENEN

Stedin zoekt een data expert netrekenen. Het complexe netwerk wat essentieel is voor de energievoorziening van onze ruim 2 miljoen klanten moet betrouwbaar zijn en blijven. Dat doen we door het netwerk uit te breiden en door het netwerk maximaal te benutten. Steeds meer energie in ons land wordt op een duurzame manier opgewekt door bijvoorbeeld wind en zon. Daardoor is het evenwicht tussen vraag en aanbod niet altijd in balans. Ontstaat er een overproductie van groene energie, dan kan dat zorgen voor een onbalans en verstoringen op het energienet. Om het energienet in balans te houden, moeten de vraag en het aanbod van energie op elkaar worden afgestemd. De vraag wordt onder andere bepaald door bijvoorbeeld huishoudens die op bepaalde momenten van de dag veel energie verbruiken. Het aanbod wordt bepaald door de hoeveelheid wind die er staat en het aantal uren zon. Op dagen dat het heel hard waait of dat de zon veel schijnt (of een combinatie van beiden), levert dit pieken op in de energieopwek. Ontstaan die pieken op momenten dat er minder vraag dan aanbod is, dan kan het net uit balans raken.

Als data expert netrekenen houd je als spin in het web het netrekenen-ecosysteem up-to-date. Je stelt Stedin in staat om te kunnen anticiperen en sturen op een stabiel en voorspelbaar gedrag van het net. Je werkt met ervaren experts op het gebied van energienetten en de energietransitie, een van de grootste uitdagingen van de netbeheerder. Je coördineert het up to date houden en optimaliseren van datastromen en tools die nodig zijn voor netrekenen op laagspanning, midden spanning en hoogspanning.  Vraagbaak zijn voor de honderden gebruikers van netrekentools? Afstemmen over inhoudelijke verbeteringen aan de berekeningen en de ontwikkelingen in de netrekentools? Laat dat maar aan jou over. Jij neemt ook initiatief om het werk te optimaliseren. Kortom, genoeg te doen als data expert netrekenen.

Meer informatie

Stedin: BUSINESS ANALIST METERPARK ASSET MANAGEMENT

Binnen Stedin is de afdeling Meter & Meetdata Management verantwoordelijk voor het aanbieden van slimme meters, de (door)ontwikkeling en beheer van het slimme meterpark en het uitlezen en verstrekken van de data.

Het team Meter Asset Management is betrokken bij de gehele lifecycle van het (slimme) meterpark, het gaat dan concreet om het ontwikkelen, testen, vrijgeven en beheren van alle slimme meters. Het slimme meterpark is bijna 3,4 miljoen meters groot en vraagt continue aandacht om het betrouwbaar, up-to-date te houden en voorbereid te zijn op de uitdagingen die op ons af komen vanuit de energietransitie. 

Jij gaat je als business analist bezig houden met asset management op meters, voornamelijk betreft dit de vrijgave- en beheerfase. Je hebt hierbij een kritisch opbouwende blik om processen te doorgronden en mogelijke verbeteringen te identificeren in deelprocessen zoals firmware-updates. Verder breng je sturing aan het retourproces van slimme meters en zorg je samen voor verbetering door het implementeren van efficiënte oplossingen. Je bouwt en onderhoudt daarnaast samen met de collega’s diverse dashboards waarin we de prestaties van meters volgen. Ook pak je data-analyses en complexe vraagstukken op, soms proactief maar ook als het niet goed gaat zoals bij issues. 

Meer informatie

Stedin: BUSINESS ANALIST HOOGSPANNING

Door de energietransitie komt er meer werk op ons af dan ooit. Er rijden straks veel meer elektrische auto’s. Huizen en wijken gaan van het gas af. En we leveren massaal zelf opgewekte energie terug. Vragen van onze klanten worden daardoor steeds complexer en in het net zijn grote aanpassingen nodig. Hiervoor is data onmisbaar en daarom zoeken we een business analist.  
Je werkt samen met andere business analisten in het Change- en Implementatieteam van Hoogspanning. 

Samen zijn jullie verantwoordelijk voor:


•    Het ontwikkelen van rapportages en dashboards (in Power BI) ten behoeve van het geven van inzicht aangaande portfolio- en capaciteitsmanagement, en KPI’s.
•    Het begeleiden en organiseren van zowel de technische als de operationele implementatie van rapportages en dashboards.
•    Het technische en functionele beheer van deze rapportages en dashboards.
•    Het creëren van één rapportagewaarheid binnen Hoogspanning, onder andere door verouderde rapportage tools uit te faseren.
•    Het meenemen van je collega’s van Hoogspanning in de beweging naar een data gedreven afdeling.

Meer informatie

This Post Has One Comment

Comments are closed.