Check our website, newsletter, or social media for vacancies via NRG!

Current Vacancies (12.07)

Stedin: Business Consultant Smart Devices


Binnen de meterketen vormt een goed en stabiel functionerend meterpark de basis voor het beschikbaar stellen van (verbruiks)data aan interne en externe klanten. De afdeling Meter- en Meetdatamanagement levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze missie. De slimme meter is een van de smart devices van Stedin. De ervaring die we hebben opgedaan in het slimme meterdomein willen we verder inzetten voor andere smart devices, waaronder de distributieautomatisering(DA)-box in middenspanningsstations.


Voor de implementatie van deze DA3.0 zijn wij op zoek naar een business consultant. Je gaat aan de slag met het uitwerken en uittekenen van processen met verschillende stakeholders. Daarna implementeer je deze processen in de organisatie. Je focust je onder andere op ontwikkelen en testen van de assets, de uitrolstrategie, aansturing van de keten en het uitlezen van de meters. Je werkt in projectverband samen met onder andere een implementatiemanager en andere business/ proces consultant collega’s.  

Op dit moment wordt de positie extern ingevuld met een interim /inleen collega, maar we vinden het belangrijk om deze positie intern in te vullen met een collega in dienst van Stedin. Genoeg te doen!

Meer informatie

Analist Energietransitie Asset Management

Door de energietransitie komt er meer werk op ons af dan ooit. We stappen over op elektrische auto’s. Wekken zelf energie op en leveren terug aan het net. En willen liever geen gas meer. Dit vraagt om ontwikkelingen van het net, om investeringen en lastige keuzes. Want de toekomst is onvoorspelbaar en complex. Je gaat de complexe en onzekere toekomstige ontwikkelingen omzetten in concrete implicaties voor Stedin. Zo kunnen wij slimmer plannen, investeren en ons net klaarmaken voor de toekomst. Genoeg te doen dus. Het uitwerken van scenario’s om knelpunten en risico’s in ons net te beoordelen. Het bouwen van (machine learning) modellen voor de lange termijn analyse. Het geven van cruciale input op onze investeringsplannen. Maar een paar voorbeelden van wat je gaat doen als analist energietransitie in het team Grid Analytics, onderdeel van de afdeling Asset Management. De impact van het Klimaatakkoord en Regionale Energie Strategieën op onze netten? Die bepaal jij, zodat wij onze activiteiten goed kunnen plannen en uitvoeren. Je bent dus echt werk aan het maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

Meer informatie

Current vacancies (03/06):

EnAppSys: Summer research internship

EnAppSys Energy Insights - Home | Facebook

EnAppSys (https://www.enappsys.com/) is a leading provider of supreme decision support for the European energy market. We process, calculate, forecast and visualise complex market data, adding value through insight and forecasts. We have customers in all the major commercial centres of Europe, where we help traders, energy analysts and other stakeholders to make the best strategic decisions based on data from 32 European countries. Our insight is delivered through our online trading tools and consultancy. Our aim is to build long-term relationships and partnerships with all our clients.

The Role

As part of our ongoing product development, we require a team of research interns on an initial two-month fixed-term basis, with a view for extension if required, to carry out a program of research work in the wholesale electricity markets in different European countries. The required work will be to carry out and document literature, information and data sources identified as relevant to the project.

The Project will focus around ancillary services schemes in European markets.

Please apply, with CV and covering letter to careers@enappsys.com detailing your availability to start, and confirmation that you are permitted to work within the UK or EU.

This Post Has One Comment

Comments are closed.